Abetong blir återförsäljare för grön spaltmatta

Abetong blir nu ensam återförsäljare i Sverige för den gröna spaltmattan Comfort Slat Mat passande till Abetongs spännspalt.

- Det här är en kvalitetsmatta, som är bra för djurhälsan, enkel att montera på vår spännspalt och återvinningsbar till 100 procent. Vi ser fram emot att kunna erbjuda den till Sveriges lantbrukare framöver, säger Mikael Lindvall, marknadschef.

Comfort Slat Mat ägs av det irländska företaget Irish Custom Extruders Ltd. Mattan är resultatet av ett omfattande forsknings- och utvecklingsarbete med syftet att uppfylla de allt högre kraven från både lantbrukare och myndigheter när det gäller att förbättra välfärden för nötkreatur i stall med spaltgolv.

- Vi har sett att den här mattan fungerar mycket bra, säger Mikael Lindvall. Den är mjuk och komfortabel och förbättrar därigenom djurens hälsa. Genom sin unika välvda design minskar ammoniakavgången med upp till 40 procent genom att gödseln, som på ett plant underlag annars ligger kvar på golvet, rinner ner i gödselrännan snabbare vilket gör att djuren hålls rena och torra.

Mattorna finns i tre olika typer, anpassade för olika vikter på djuren, för att kunna ge ett halkfritt underlag med rätt mjukhet och komfort i förhållande till djurets vikt.

Comfort Slat Mat kallas inte den gröna mattan utan anledning. Den är tillverkad i den nya generationens material som är helt giftfria och därför kan återvinnas till 100 procent.

Läs mer om spaltmattan Comfort Slat Mat här. 

Mikael Lindvall

Marknadschef Lantbruk

Ladda ner

Comfort Slat Mat så här går det till.

Abetong blir återförsäljare för grön spaltmatta.