Student

Välkommen att bygga din framtid tillsammans med oss! 

Inom Abetong och HeidelbergCement får du arbeta med stora utmaningar tillsammans med många kunniga och engagerade kollegor. Utifrån en stabil grund får du möjlighet att växa och utvecklas i en internationell koncern. 

Här kan du till exempel arbeta som projekteringsledare, konstruktör, statiker, projektledare eller säljare. Vi samarbetar med universitet och högskolor som matchar vårt kompetensbehov idag och på längre sikt. Vi deltar regelbundet på studentmässor och arbetsmarknadsdagar. Kom gärna förbi vår monter!

Vår värdegrund kallar vi REKO. Den kan du läsa mer om här. 

Examensarbete

Examensarbete är ett bra sätt att komma nära vår verksamhet inom ett visst område. Samtidigt får vi chans att lära känna dig. Vi lägger med jämna mellanrum ut förslag på examensarbeten på vår webbplats. Om du har en egen idé om ett ämne som kan vara av nytta för vår verksamhet så är du varmt välkommen att höra av dig och presentera denna. Möjligheterna är stora för dig och skolans ledning att påverka uppläggen.

Praktik

Vi anlitar löpande praktikanter från yrkesutbildningar i närområdet. I övrigt tar vi emot praktikanter till våra verksamheter i mån av tid och resurser. Ta kontakt med oss och beskriv ditt tänkta ämnesområde så väl som möjligt, samt dina förväntningar på praktiken. Hittar vi ett uppdrag till dig så tar vi fram lämpliga arbetsuppgifter och tillhandahåller en handledare.

Här kan du läsa om Filip Bäcklund som gjorde sin praktik på byggprogrammet på Abetong. 

Sommarjobb

Vi erbjuder vissa möjligheter till sommarjobb. För mer information, kontakta kontaktpersonerna på HR. 

Följ oss

På sociala medier kan du följa oss och se vad som händer i företaget. Vi finns på Facebook, Instagram, LinkedIn och YouTube. 

Ingenjörer utan gränser

Vill du göra skillnad i världen - på arbetstid? På Abetong har du möjlighet att göra detta. Sedan september 2020 har HeidelbergCement - och därmed alla dotterbolag - ett samarbete med Ingenjörer utan gränser (EWB) som gör att du som anställd, på arbetstid kan engagera dig i projekt som EWB driver. Möjligheten gäller för alla anställda. Du måste alltså INTE vara ingenjör. Alla yrkesroller är välkomna.
Läs mer om samarbetet här.