Kostall, Moheda

Ägare: Bradley & Sofie Frantz

Mjölkstall med plats för 100 Jerseykor. Mått: 22,5 x 50,0 m invändigt

Isolerat med betongväggar.

Fasad: Vit marmor i vitcement

Abetong har även levererat en gödselbrunn 2000 m3 samt en pumpbrunn 15m3.

När Bradley och Sofie tog över gården 2010 fanns det cirka 20 mjölkkor i besättningen. Sedan dess har de växlat upp och nu har de byggt ett helt nytt mjölkstall med plats för 100 stycken Jerseykor.

- Vi började diskutera en nybyggnation redan 2012. Det gamla stallet var uppbundet och saknades utrymmen för att kunna växa. Vi ville ha ett smidigare och modernare stall, inte minst för att göra det lättare för barnen att vara med. I ett trångt och uppbundet stall funkar det inte att ha med barnen. I det nya stallet finns det även möjlighet att ta in avbytare, berättar Bradley och Sofie.

Efter att ha gjort kalkyler och skisser samt efter att blivit beviljade lån av banken var det dags att skrida till verket. Resultatet av Bradley och Sofies satsning är ett ljus och luftigt lösdriftsstall på 1250 kvadratmeter.

- Vi var väldigt bestämda med att vi skulle ha ett ljust och rymligt stall där det var lätt att hålla rent.

Abetong har stått för leverans av bland annat betongväggar, stålstomme och materialsatser samt skött samordningen av bygget av familjen Frantzs nya mjölkstall. Projektansvarige Per Strååth beskriver slutresultatet som ett modernt ljust och luftigt stall.

Pehr Strååth, Växjö och Linköping

Försäljning/projektledning
Tfn: 
0768 99 94 55
Bradley & Sofie Frantz
Horda Södregård 2
342 63 Moheda
Sverige