Om Abetong

Ända sedan familjen Olsson startade sin cementvarufabrik i Vislanda år 1945 har företagets utveckling grundat sig i engagemang, trygghet och kompetens. Abetong har drivits framåt genom uppgångar och nedgångar i konjunkturen, alltid med fokus på att leverera produkter av högsta kvalitet.

Vår vision är just att vara kundens självklara val, en partner som bygger med trygghet och engagemang. I arbetet med att nå dit drar vi nytta av vår starka historia. Vi lovar att alltid låta vår unika erfarenhet i kombination med betongens egenskaper skapa värde för våra kunder.
  

Se filmen om oss

Följ oss på sociala medier

                            

Hållbarhet

Hållbarhet ingångsbild 800.

Kort​fakta

Ingång kortfakta.

Kvalitet

Kvalitet ingångsbild.

Senaste nytt

Enkelt att undvika dyra lösningar vid utformningen av betongstommen
Minskat kolodioxidutsläpp vid sliperstillverkning
Betongtankar från Abetong - viktig del i nytt avsaltningsverk på Öland
2017 september 22

Enkelt att undvika dyra lösningar vid utformningen av betongstommen

Undvik kostnadsdrivare ingångsbild.
Med relativt enkla medel går det att undvika många dyra lösningar när stommen utformas. Genom att tänka efter före och göra smarta val skapardu positiva effekter i flera led, menar Olof Nylander, Abetongs försäljningschef i Mellansverige.
2017 juni 30

Minskat kolodioxidutsläpp vid sliperstillverkning

Sliperstillverkning Vislanda.
Nu har Abetong registrerat sin första EPD någonsin, för produkten betongsliper, och resultatet är mycket lyckat: En kraftig reducering av de koldioxidutsläpp som genereras vid tillverkningen i företagets fabrik i Vislanda utanför Växjö. 
2017 juni 21

Betongtankar från Abetong - viktig del i nytt avsaltningsverk på Öland

Montage betongtankar avsaltningsanläggning Sandvik.
Efter två år med extremt låga nederbördsnivåer råder det akut vattenbrist på Öland.  Borgholm Energis nya avsaltningsverk, där havsvatten blir till dricksvatten,  blir en del av lösningen på problemen. Och här spelar Abetongs betongtankar en viktig roll.