Om Abetong

Ända sedan familjen Olsson startade sin cementvarufabrik i Vislanda år 1945 har företagets utveckling grundat sig i engagemang, trygghet och kompetens. Abetong har drivits framåt genom uppgångar och nedgångar i konjunkturen, alltid med fokus på att leverera produkter av högsta kvalitet.

Vår vision är just att vara kundens självklara val, en partner som bygger med trygghet och engagemang. I arbetet med att nå dit drar vi nytta av vår starka historia. Vi lovar att alltid låta vår unika erfarenhet i kombination med betongens egenskaper skapa värde för våra kunder.
  

Se filmen om oss

Följ oss på sociala medier

                            

Hållbarhet

Hållbarhet ingångsbild 800.

Kort​fakta

Ingång kortfakta.

Kvalitet

Kvalitet ingångsbild.

Senaste nytt

Smarta prefablösningar - en viktig framgångsfaktor för Leny
Växjös högsta bostadshus växer fram
Industrimagi Falkenberg
2017 maj 4

Smarta prefablösningar - en viktig framgångsfaktor för Leny

Kv Viljan, Sjöbo.
Smarta prefablösningar har varit en viktig framgångsfaktor vid bygget av kvarteret Viljan i Sjöbo. När LENY Fastighets AB skulle påbörja den tredje etappen av projektet var beslutet att fortsätta det nära samarbetet med Abetong ett självklart val.
2017 april 6

Växjös högsta bostadshus växer fram

Kv Vattentornet, Växjö.
Växjös högsta bostadshus växer nu fram med betongstomme från Abetong.  Det blir 55 meter högt och fördelas på 19 våningar. På toppen blir det en takterrass med en fantastik utsikt åt alla fyra väderstreck. I skrivande stund monteras våning åtta av de totalt 19 våningarna. Byggentreprenör är NCC och byggherre är Kärnhem.
2017 januari 24

Industrimagi Falkenberg

- Första gången jag kom till en betongelementfabrik blev jag förbluffad. Först då förstod vilket avancerat hantverk det är att tillverka fasadelement, säger Kalle Dinell, som är en av arkitekterna bakom Primula Byggnads AB:s uppseendeväckande hus i Stockholm.