Statiker/beräkningsingenjör Växjö

Tänk dig ett modernt samhälle utan betong. Det är en nästan orimlig tanke. Betongen finns till exempel i bostäder, tunnlar och broar, vatten och avloppssystem. Materialet har en oöverträffad livslängd med flera hållbarhetsfördelar ur ett livscykelperspektiv.

Vi erbjuder dig en spännande utmaning, utveckling och trevlig arbetsmiljö

På Abetong och HeidelbergCement får du var med och bidra till ett funktionellt samhälle med ett starkt fokus på miljöfrågor. Betongtillverkning innebär en del miljömässiga utmaningar, och därför är den frågan så viktig hos oss. Det är självklart för oss att verka för ett långsiktigt hållbart samhälle, där vi bidrar med både våra produkter och vår expertkunskap.

Abetong är ett företag i ständig utveckling. Vi uppmuntrar ett vänligt och prestigelöst arbetsklimat, där vi bemöter varandra med respekt. Vi har ett långtgående säkerhetstänk som ska vara en självklar del av vardagen för våra medarbetare. Genom ett proaktivt och systematiskt arbetsmiljöarbete förebygger vi risker för ohälsa, skador och olycksfall på arbetsplatserna.

Att du som medarbetare får chans att vidareutvecklas i ditt arbete är viktigt för oss. Som företag behöver vi ständigt bli bättre, och det är medarbetarna som hjälper oss att lyckas. Hos oss får du möjlighet att växa och vidareutvecklas på din nuvarande tjänst eller kanske in i en ny roll. Du bidrar aktivt till din egen utveckling inom företaget.

Vi söker nu en Statiker/beräkningsingenjör med sinne för hållbarhet.  

Du kommer att utföra beräkningar och dimensioneringar gällande totalstabilitet, detaljlösningar och produkter för byggnader/funktioner inom husbyggnadssegmentet, vilket omfattar exempelvis flerfamiljshus, kontorsbyggnader och industribyggnader. Här är ett exempel på den typ av projekt som Abetong Hus Syd jobbar med: Smarta prefablösningar. I mindre projekt arbetar du självständigt på egen hand, men tillhör en grupp som arbetar tillsammans med större projekt. Ingen dag är den andra lik och arbetet är väldigt omväxlande. 

Växjös högsta byggnad är ytterligare ett exempel på Abetongs projekt.

Det här väntar vi oss av dig

Vi ser gärna att du är civil- eller högskoleingenjör inom bygg eller väg och vatten alternativt maskin. Du har några års erfarenhet av en liknande roll som konstruktör, modellerare eller statiker, beroende på vilken bransch som du har verkat i. Vidare har du vana av ritnings- och beräkningsprogram och har du dessutom erfarenhet av FEM-analys ser vi det som meriterande. Då vi ingår i en internationell koncern så är det viktigt att du behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du tidigare gjort beräkningar av prefabbyggnationer, men om du är en erfaren beräkningsingenjör av stora svetsade stålkonstruktioner är du också välkommen till Abetong.

Som person är du flexibel och tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du levererar med kvalitet, är ambitiös och målinriktad. Det är viktigt att du har egen drivkraft och initiativförmåga samtidigt som du har en analytisk förmåga att granska och utvärdera dina initiativ. Då tjänsten innebär kontakter såväl internt som externt bör du som person vara öppen och ha lätt för att ta plats både i formella och informella sammanhang. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vår värdegrund hittar du på abetong.se/reko. 

Placering

Tjänsten är placerad på vårt Växjökontor. Heltid, tillsvidare

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Abetong med Technogarden Engineering Resources AB, som är ett konsult- och rekryteringsföretag speciellt inriktat mot tekniska befattningar. Du ansöker via Technogardens hemsida.

Urval sker löpande.