Möt en trainee

Ferjal Nozhatzadeh är trainee på Abetong. Hon har läst till byggnadsingenjör på Mälardalens Högskola.
Ferjal, trainee.

Vad du har gjort den första tiden som trainee?

Den första tiden som trainee handlade mycket om att lära känna hela Heidelbergcement-koncernen. Jag fick besöka de olika företagen inom koncernen tillsammans med de andra traineerna för att se hur de jobbade och vad de jobbade med. Vi fick gå rundvandringar på deras fabriker och vid ett tillfälle besökte vi en gruva. Parallellt med detta har jag även fått besöka Abetongs egna fabriker och olika kontor. Det har gett mig bättre inblick i hur vi arbetar och också hur olika vi arbetar inom olika divisioner inom Abetong. Jag har praktiserat i en av Abetongs fabriker i Hallstahammar som tillverkar Plattbärlag. Detta fick mig att lära känna produkten på ett bra sätt.

Berätta lite mer ingående vad du arbetar med just nu.

Jag jobbar som projektledare nu, vilket handlar mycket om att vara ”spindeln i nätet”. Det vill säga att jag har mycket kontakt med våra kunder och försöker få projekten att rulla. Det har varit roligt då jag hela tiden stöter på nya utmaningar. Jag har väldigt duktiga kollegor som hjälper till om det är något jag behöver hjälp med.

Vad är det bästa med traineeprogrammet så här långt?

Det bästa med traineeprogrammet har delvis varit att få lära känna de andra traineerna men även att få chansen att lära sig saker om de andra yrkena(inom heidelberg). Det har varit väldigt lärorikt att få testa nya saker och har gett mig en chans att tillämpa den teoretiska kunskapen jag fått i skolan. Det absolut bästa med trainee programmet har varit att jag fått lära mig i min takt.

Vad har varit roligast så här långt?

Det som har varit roligast hittills är att följa med mina kollegor till deras projekt och se olika byggen. På byggarbetsplatsen får man se en helt annan sida av projektet än vad man gör vid skrivbordet. Det känns skönt att jag har ett jobb som varierar mycket mellan att sitta på kontoret och åka ut till byggen. 

Student

student.

Följ oss på sociala medier