Meis Shaker, projektör

"Här jobbar vi verkligen tillsammans och kämpar mot ett gemensamt mål medan vi har kul."
Meis Shaker.

Meis Shaker har alltid varit intresserad av allt som har med bygg att göra och hon valde därför att börja studera till byggnadsingenjör efter gymnasiet.

– Ända sedan jag var liten har jag och min pappa byggt om hemma och snickrat tillsammans. Det la grunden till mitt byggintresse. 

Direkt efter att hon tog sin byggnadsingenjörsexamen år 2017, fick hon jobb på Abetongs konstruktionsavdelning i Kvicksund.

– Men jag jobbade även deltid på Abetong som så kallad studentmedarbetare medan jag studerade, berättar hon. Jag såg det som en fantastisk möjlighet och jag tog chansen för att jag ville få in en fot i byggbranschen och få så mycket erfarenhet som möjligt innan jag tog examen. 

När hon jobbat några gånger på Abetong insåg hon att Abetong var mer än bara ett jobb som skulle hjälpa henne att få in en fot i byggbranschen.

– Jag trivdes direkt och insåg att det var konstruktion och prefab jag ville jobba med och därför blev jag jätteglad när jag fick ett jobberbjudande direkt efter min examen.

Idag jobbar Meis som projektör på Abetongs division Hus Mellansverige med placering vid kontoret i Kvicksund. 

– Det innebär enkelt förklarat att jag ritar väggelementen till Abetongs projekt i regionen.

Berätta vad som är det bästa/roligaste i ditt arbete?

- Det bästa med mitt jobb är att jag har så mycket eget ansvar. Vi jobbar alla självständigt, men jag har ändå kollegorna nära till hands om jag behöver hjälp . Jag tycker det är så skönt att det är så bra stämning på jobbet, vi har jättekul medan vi jobbar för fullt. Vi har en bra balans här, det är inte bara ett jobb där man gör sina timmar och går, utan jag har verkligen lärt känna mina kollegor och tack vare att det är så bra stämning och bra arbetsmiljö känner jag mig så säker och trygg att jag kan fråga mina kollegor om hjälp så ofta jag behöver. 

Vad värdesätter du mest i ditt arbete? 

- Det jag värdesätter mest i mitt arbete är det egna ansvaret jag får ta. Jag trivs verkligen bra med att kunna planera och jobba självständigt, men samtidigt ha projekteringsledaren och min chef nära till hands om jag har några funderingar. 

Hur är det att jobba på Abetong, hur är Abetongs som arbetsplats?

- Abetong är mer än bara en arbetsplats där man jobbar sina timmar och går hem. Här jobbar vi verkligen tillsammans och kämpar mot ett gemensamt mål medan vi har kul. Det känns väldigt tryggt och bra att ha Abetong som arbetsplats. Alla här är så välkomnande, duktiga och har mycket erfarenhet, vilket gör att jag själv lär mig väldigt mycket. Alla kollegor ställer alltid upp när man har frågor och alla är väldigt pedagogiska när de förklarar vilket gör att jag lär mig snabbt.

Vad vill du ge för råd till en student?

 - Mitt råd till en student är: Försök få in en fot i byggbranschen medan ni pluggar, vänta inte tills ni tar examen. Att vara studentmedarbetare är det bästa jag gjort under min studietid eftersom redan då fick jag testa på och se om Abetong och konstruktion var något för mig och kunskaperna jag fick från jobbet när jag var studentmedarbetare kunde jag använda och ta med mig till skolan, vilket underlättade en del.