Fjäderfästall, Marsvinsholm

Kund: André Iacobaeus, Marsvinsholms gård

Stall för kycklinguppfödning, 4000 m2

Utvändigt mått på byggnaden: 122x35 m totalt inkl serviceutrymmen

Yta: Hallandsgranit i gråbetong

Övrigt: Väggarna levererades med ingjutna plastfönster. Abetong har även levererat väggarna till det stall som byggdes på gården 2001, som också är på 4000 m2.

 
Marsvinsholms gård satsar på kycklinguppfödning
Marsvinsholms gård.

På Marsvinsholms gårds bedriver André Iacobaeus slaktkycklinguppfödning. 2001 byggdes det första stallet, då av André Iacobaeus pappa Thomas. I maj 2017 togs det andra stallet i bruk. Båda stallen är på 2 x 2 000 kvadratmeter, vilket gör att Marsvinsholm har 8 000 kvadratmeter uppfödningsyta.Det nya stallet ser ut som det gamla och de båda stallen är placerade intill varandra. Byggtekniken är också densamma med betongelement från Abetong och trätakstolar m m. Även inredningen är på det stora hela lik, men några nyheter har tillkommit sedan det gamla stallet byggdes för 16 år sedan. Flaschingsystemet för automatisk spolning av vattensystemet är en och invändiga jalusier som styrs i enlighet med ljusprogrammet är en annan.Abetong har varit inbladad i båda stallbyggena.

- 2001 levererade vi betongväggarna. Det nya stallet har vi varit totalentreprenörer, vilket innebär ansvar för hela bygget. Det stallet är bland annat levererat med pvc-fönster, som gjuts in vid tillverkningen av väggarna i vår fabrik, som är underhållsfria och lätta att rengöra, berättar Abetongs säljare och projektledare Håkan Nordström. 

- Vi var väldigt nöjda med det gamla stallet och Abetongs produkter, så därför var det naturligt att fortsätta att jobba med Abetong även när det nya stallet skulle byggas, säger André. Det är stabilt och tryggt att jobba med Abetong.

Produktionen av kycklingar är den tyngsta produktionsgrenen på Marsvinsholms gård, trots 520 hektar odlad Skånejord, 120 hektar skogsmark och en hel del andra mindre verksamheter. Med det nya stallet så står kycklinguppfödningen för 80 procent av gårdens omsättning och totalt jobbar fyra personer på Marsvinsholms gård. Här ingår då även Andrés hustru Ida som sköter gårdens administration samt gårdens nya satsning på utegrisar. 

– Jag är tacksam att vi kom igång med kycklinguppfödning för 15 år sedan och det var när jag blickade framåt för företaget som det absolut kändes intressant att låta denna produktion växa i omfattning. Kyckling kommer att fortsätta att vara en stark del av vår företagande, avslutar André.

Håkan Nordström, Dalby

Försäljning/projektledning
Tfn: 
0766 23 47 08
Marsvinsholms gård
Marsvinsholms gård
27193 Ystad
Sverige

Downloads