Malin Häggkvist, projektledare

"Mitt jobb är mångsidigt - ingen dag är den andra lik"
Malin Häggkvist.

Malin arbetar som projektledare på Abetongs marknadsområde Hus. Det innebär att hon är kontaktperson gentemot Abetongs kunder, det vill säga stora byggföretag. Det handlar oftast om att få projekten att löpa på, bland annat genom e-post- och telefonkonversationer, men även besök på byggarbetsplatsen för att få en personlig kundkontakt.

- Kunden kontaktar mig om de har en idé som de vill vidareutveckla tillsammans med oss. De kan också ha ett specifikt önskemål och då löser jag det tillsammans med exempelvis vår produktions- eller konstruktionsavdelning, berättar Malin.

Vad är det bästa med jobbet?

– Mitt jobb är väldigt mångsidigt – jag har många olika arbetsuppgifter och ingen dag är den andra lik. Jag lär mig nya saker hela tiden och får verkligen möjlighet att utmana mig själv. Ute på en byggarbetsplats kan det uppstå olika situationer som behöver lösas. Då är jag med och hanterar dem.

Hur är det att arbeta inom Abetong?

– Jag är väldigt positiv till Abetong, här finns många duktiga och erfarna arbetskollegor. Jag känner verkligen att jag får tillämpa den kunskap jag fått i skolan, samtidigt lär jag mig dubbelt så mycket nu när jag arbetar.

Vad lockar dig med branschen?

– Det är ett väldigt högt arbetstempo i byggbranschen och det är roligt. Vi jobbar hela tiden med utveckling. Dels av våra arbetsmetoder, som när vi förfinar arbetet vid uppstarten av nya kundprojekt, men också utveckling av produkterna. Just nu arbetar vi med en badrumsvägg som kan bli en helt ny produkt.

Hur vill du utvecklas framåt?

– För mig handlar det nu om att bygga upp en ännu större teknisk kunskap när det gäller våra produkter – på så vis kan jag hjälpa kunderna ännu mer, och blir ännu bättre på mitt jobb.